ΕΚΔΟΣΕΙΣ

2020

Προσωπική Μαρτυρία

Συγγραφέας:   Γιάννος Παπαντωνίου

 
Εκδόσεις:     Παπαζήση ΑΕΒΕ (2014)
                        Νικηταρά 2, 106 78 Αθήνα
                        τηλ. 210 3822.469, 210 38.38.020
                        Fax: 210 38.09.150
                        site: www.papazisi.gr
                        e-mail: sales@papazisi.gr
 

ISBN:          978-960-02-3063-5

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
 Η συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν μια ανθρώπινηκαι πολιτική υποχρέωση. Το μέγεθος της αδικίας και της ταλαιπωρίας που έχω υποστεί είναι ασυνήθιστα μεγάλο,ίσως πρωτοφανές για έναν πολίτη ευρωπαϊκής χώρας. Μόλις βγήκα από τη φυλακή, αισθανόμουν ότι όφειλα πρώτααπό όλα απέναντι στον εαυτό μου να καταγράψω αυτή τηνεμπειρία, τα συναισθήματα που δημιούργησε, τον πόνο,την αγωνία, την προσδοκία της δικαίωσης. Είναι αλήθειαότι επρόκειτο για μια επώδυνη διαδικασία γιατί έπρεπε ναανακαλέσω πολλές δυσάρεστες μνήμες. Ήταν όμως και λύτρωση, γιατί άντεξα, είχα το κουράγιο για να αγωνιστώ και να ξεπεράσω όσα βίωσα. Να σταθώ όρθιος. Και να βγω πιο δυνατός.
 
Από την άλλη, είχα και πολιτική υποχρέωση, μια υποχρέωση απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τους πολίτεςπου υπηρέτησα –και ορισμένους εκπροσώπησα– από δημόσιες θέσεις για περίπου τρεις δεκαετίες. Η στοχοποίησησε βάρος μου πάτησε «κόκκινες γραμμές». Στην τελική της
φάση, ένα πολιτικο-δικαστικό σύστημα συνωμότησε για νακατασκευάσει κατηγορίες εναντίον μου και να με φυλακίσειόχι μόνο χωρίς δίκη, αλλά ούτε καν με παραπομπή σε δίκη.Τρομάζουν oι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνπου τελέστηκαν στη διάρκεια αυτής της οδύσσειας. Αποτελεί πρόκληση για το πολιτικό σύστημα να αναγνωρίσει ότιυπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου στη χώρα μας και νατο αντιμετωπίσει. Είναι και αυτό μέρος του αγώνα για τηναποκατάσταση της δημοκρατίας, που ξεκίνησε το 1974.