ΑΡΘΡΑΔΙΑΦΟΡΑ

28.06.2010

Συνεργασία ΚΕΠΠ και Terra Nova



Το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής, διευρύνοντας τις διεθνείς συνεργασίες του, εντάσσεται σε ένα διεθνές δίκτυο προοδευτικών “δεξαμενών σκέψης” μαζί με τη γαλλική Terra Nova. Στο δίκτυο μετέχουν, επίσης, το αγγλικό Policy Network και το αμερικανικό Progressive Policy Institute.  

Η Terra Nova αποτελεί μια ανεξάρτητη προοδευτική ‘δεξαμενή σκέψης’ με σκοπό την παραγωγή και την διάχυση ιδεών και προτάσεων για θέματα που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική στον ευρωπαϊκό και το διεθνή χώρο. Φιλοδοξεί να συμβάλει στην  ανανέωση της σοσιαλδημοκρατίας, στην αναβάθμιση της δημόσιας ζωής και στην ενίσχυση του δημοκρατικού διαλόγου, στοχεύοντας στην ανασυγκρότηση του ‘ιδεολογικού χάρτη’ των  προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων

Στην Terra Nova συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες των επιστημών,   της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου. Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν οι Ιωακείμ Αλμούνια, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, Άντονυ Γκίντενς, Πήτερ Μάντελσον, Μισέλ Ροκάρ , Φραντσέσκο  Ρουτέλλι, Ξαβιέ Σολάνα, κ.α.

Η συνεργασία των δύο δεξαμενών σκέψης  ξεκίνησε  έπειτα από πρόταση του Προέδρου της Terra Nova κ. Ολιβιέ Φερράν προς τον  Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής κ. Γιάννο Παπαντωνίου να  συμμετέχει στην  Επιστημονική της Επιτροπή.

Μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο δεξαμενών σκέψης σχεδιάζεται η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων για θέματα που αφορούν τη διεθνή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.