ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25.05.2011

Κρίση της Ευρωζώνης και Παγκοσμιοποίηση

Δελτίο Τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) με τίτλο «Κρίση της Ευρωζώνης και Παγκοσμιοποίηση» στην οποία έγινε η παρουσίαση της Έκθεσης του Γιάννου Παπαντωνίου με θέμα “The Lessons of the Eurozone’s Crisis that Should Shape the EU’s G20 Stance”.

Η Έκθεση αποτελεί τμήμα του Davignon Fellowship που απονεμήθηκε στον Γιάννο Παπαντωνίου από το ευρωπαϊκό think-tank Friends of Europe. Τον πρόλογο έγραψε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy. Η πρώτη παρουσίαση έγινε στις Βρυξέλλες, στις 19  Μαΐου, σε high-level roundtable που διοργάνωσαν οι Friends of Europe  και οι Financial Times με θέμα “Taming the Turmoil: New Rules for Global Finance”. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Επίτροπος Olli Rehn.

Στην παρουσίαση που έγινε στην Αθήνα, ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Είναι επιτακτικά αναγκαίο ένα ποιοτικό άλμα στην κατεύθυνση της οικονομικής και δημοσιονομικής ενοποίησης. Είναι αδύνατη η αποτελεσματική άσκηση ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής όταν συνυπάρχουν δεκατρία διαφορετικά κέντρα αποφάσεων.
 
 
 
 
 
Πρόσκληση:
 
 
 
 

Πατήστε εδώ για διαβάσετε την Έκθεση του Γιάννου Παπαντωνίου με θέμα:

«The Lessons of the Eurozone’s Crisis that Should Shape the EU’s G20 Stance»

 
Ομιλίες / Παρουσιάσεις:

 

 
 
 
 
 
Φωτογραφικό Υλικό: