ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15.09.2010

Ελληνική Οικονομία: Η Επόμενη Μέρα

Δελτίο Τύπου:
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Καρατζά (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος), με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Η επόμενη μέρα».

 

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΚΕΠΠ, κ. Γιάννος Παπαντωνίου.

 

Στην ομιλία του ο κ. Παπαντωνίου πρότεινε τη διαμόρφωση εθνικού Μνημονίου για την Ανάπτυξη τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

«Η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε τα τελευταία χρόνια στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η επιβίωσή της μέχρι σήμερα οφείλεται στη συμμετοχή στην Ευρωζώνη. Χωρίς τη στήριξη που μας παρασχέθηκε, η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει με κίνδυνο να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το Ευρώ.

 

Στο ερώτημα πως θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και θα επανέλθει η χώρα σε μία τροχιά  προόδου, η απάντηση είναι: όταν ανακτήσουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Όταν δημιουργηθεί ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική,  ώστε να πεισθούν οι διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα θα διαθέτει τους πόρους για να αποπληρώσει το χρέος της.

 

Όμως, η κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων απαιτεί μια νέα αναπτυξιακή πολιτική. Στο σημείο αυτό, ο σχεδιασμός του Μνημονίου είναι ανεπαρκής. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. Χρειάζεται ένα εθνικό Μνημόνιο.
 
 
 
 Έρευνα Κοινής Γνώμης:
 
 
Ομιλίες:
 

 
Video:
 
 
 
 
Φωτογραφικό Υλικό: